Kurk dakisolatie

kurk-dakisolatie

Kurk dakisolatie is niet alleen ontzettend duurzaam, maar het is ook een van de meest veelzijdige materialen voor toepassing in en om de woning. De kurk die gebruikt wordt om te isoleren wordt zelfs speciaal gekweekt op zogenoemde kurkplantages in het zuiden van Europa.

De kurkbomen groeien langzaam en de kurkschors wordt eens in de tien jaar van de boomstam gehaald, die vervolgens voor toepassingen zoals isolatiemateriaal gebruikt kan worden.

Kurk is verkrijgbaar in de vorm van, spuitbare kurk, korrels, rollen en geƫxpandeerde platen. Wij gaan alvast dieper in op Kurk Dakisolatie. Wat zijn de voordelen, en wat is de prijs per vierkante meter?
Kurk dakisolatie vervaardiging

Bij het isoleren van de daken zijn de geƫxpandeerde platen de meest gebruikte vorm. Deze platen worden vervaardigd door het vermalen van kurkkorrels en het expanderen vindt plaats door verhitting.

Door de verhitting smelt de hars in de kurk en bieden de korrels aan elkaar. De vaste platen die hier vervolgens van worden geperst zijn handzaam in het gebruik en ideaal voor het isoleren van de daken. De platen zijn vaak verkrijgbaar in diktes tussen de 10 en 60 mm.