Tinki hondenvoer

gezond-hondenvoer-tinki

In dierenspeciaalzaken en supermarkten kun je ontzettend veel soorten dieren- en hondenvoeding vinden. Het aanbod is zo groot, dat je soms tussen de schappen zult verdwalen. Voor de consument is het dus soms erg lastig om een goede en weloverwogen keuze te maken.

Hondenvoer op leeftijd en formaat

Elk merk verdeelt zijn voer naar grootte, leeftijd en soms zelfs hondenras. Let dus goed op dat dit past bij jouw hond zodat de voedingswaarde goed is afgestemd. Op de verpakking van hondenvoer vindt je vaak een leeftijdscategorie van een hond.

Daarnaast wordt er ook vaak een gewicht aangegeven. En met het juiste hondenvoer houd je het gewicht van je hond op peuk en voorkom je tekorten. Zo hebben puppy’s bijvoorbeeld meer van bepaalde voedingsstoffen nodig dan oudere honden.

Een voeding speciaal voor het ras van jouw hond is nog specifieker afgestemd op het formaat, maar ook de activiteit, vacht, het gebit en de bouw van je hond. Daarnaast zijn er ook veel voedingen die nog verder inspelen op bepaalde eigenschappen van je hond zoals een lange vacht of een extra actieve hond.

Als je dus de beste keuze voor je hond wilt maken, is het verstandig om je eens te verdiepen in de wetenschap achter het hondenvoer. Op de website van Tinki.nl en Tinki hondenvoer kun je veel informatie over de verschillende ingrediënten en merken hondenvoer.