Scooterverzekeringen afsluiten

KC Scooter/ bromfietsverzekering

Scooterverzekeringen afsluiten is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, wanneer je een scooter koopt. Het programma Vara Kassa waarschuwt na onderzoek in samenwerking met een bekende vergelijker dat scooterverzekeringen vaak enorm duur kunnen zijn. Hieronder geef ik je een aantal tips voor het afsluiten van een scooterverzekering.

Vergelijk altijd eerst de premies

Wat veel mensen niet beseffen is dat de premies aanzienlijk uiteen kunnen lopen. Vaak is het afhankelijk van de verzekeraar en waar je woont. Er zijn namelijk regionale verschillen, want in de grote steden betaal je 20% meer dan in bijvoorbeeld Gelderland. Door te vergelijken ontvang je direct een indruk van de meest voordelige verzekeraars.

Kies de juiste dekking

Het is verstandig om van te voren te bepalen welke dekking je wilt. Heb je een oude brommer? Dan kun je beter alleen voor een WA-verzekering kiezen, aangezien dit een stuk goedkoper is. Heb je een gloednieuwe scooter gekocht? Dan zou ik je aanraden om voor een all risk verzekering te gaan. Hiermee heb je je scooter optimaal verzekerd.

Verzeker alles goed mee

Wat veel mensen vergeten mee te verzekeren zijn de eventuele accessoires die aan je scooter vast zitten. Het kost je vaak veel premie, terwijl dit zaken snel hun waarde verliezen. Let wel op; bij de meeste scooterverzekeringen zijn accessoires zoals een windscherm en een helm automatisch al meeverzekerd.

Vandaag nog een goedkope scooterverzekering afsluiten? Dan is het verstandig dat je snel naar de website van fastfuriousscooters.nl gaat. Hier kun je zeer goedkoop een scooterverzekering afsluiten voor je scooter!